2024. május 16. - Mózes, Botond

Koch Róbert lemondta a válogatottságot

Koch Róbert, aki az utóbbi években a magyar férfi röplabda-válogatott egyik meghatározó játékosa volt, a jövőben nem kíván a nemzeti együttesben szerepet vállalni.
2007. december 7. péntek 17:46 - Hírextra

Erről a sportági szövetség tájékoztatta az MTI-t.

Az MRSZ közleménye kitér arra, hogy Demeter György szövetségi kapitány távozásávál, melyet a szombathelyi olimpiai előselejtező során, múlt szombaton jelentett be, sejteni lehetett, az ő nevével fémjelzett időszak lezárultával néhány más játékos is befejezi válogatottbeli pályafutását. Közülük a kiváló feladó az első.

Koch, aki a másodosztályú Catania játékosa, úgy véli, az új MRSZ-vezetéssel talán új korszak kezdődik. Ő maga - amint arról beszámolt - a szabadidejét ezentúl másra kívánja fordítani, és a civil életét is igyekszik előkészíteni.

A 31 esztendős feladó tízévesen, Tatabányán kezdett röplabdázni. Később Kaposvárott háromszor nyert magyar bajnokságot, 2003-ban az év legjobb játékosa volt Magyarországon. A német Friedrichshafen együttesével Európai Szuperkupa-bronzérmet és három német bajnoki aranyat nyert, ezen kívül négyszer választották a német bajnokság legjobb feladójává, és szerepelt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is. A török Erdemirspor tagjaként török bajnoki ezüstérmet szerzett, majd az osztrák Aon hotVolleys Wien következett, az éremkollekció Közép-európai Liga-arannyal és egy osztrák bajnoki ezüsttel bővült. Koch a legutóbbi szezonban az olasz sztárcsapatban, a Piacenzában röplabdázott, a gárda a CEV-kupában és az olasz bajnokságban is a második helyen végzett. A válogatottban hivatalosan 1998-ban mutatkozott be.

"Az utóbbi három-négy évben szinte változatlan a válogatott kerete, a csapat magja legalábbis állandó. Elgondolkodtató, hogy időközben olyan csapatok nőttek fölénk, amelyek ellen korábban simán győztünk. A szlovák, a szlovén és a finn játékosok nem jobbak, mint mi, de a válogatottjuk sokkal több időt tölt együtt, sokkal több meccset játszik, ezáltal sokkal összeszokottabb, mint a magyar együttes. A feltételeket, a megfelelő körülményeket kellett volna megteremteni, jó menedzselésre, rendszeres versenyeztetésre lett volna szükségünk" - indokolta döntését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását