2024. április 17. - Rudolf

A londoni férfi nem lesz nyitófilm

Tarr Béla filmrendező és Téni Gábor producer nem fogadják el a Magyar Filmszemle Tanács megkésett felkérését, miszerint A londoni férfi legyen a 39. Magyar Filmszemle nyitófilmje - tájékoztatta csütörtökön este a Független Hírügynökséget a film rendezője
2007. december 7. péntek 10:08 - Hírextra
A közleményben az olvasható, hogy a 39. Magyar Filmszemle Tanács elnöke, Herendi Gábor szerdán azzal kereste meg az alkotókat, hogy mégiscsak azt szeretnék, ha A londoni férfi nyitná meg a Filmszemlét. A kérés meglepő volt számukra, folytatódik a közlemény, mert november elején a szemletanács elnöke elutasította A londoni férfi készítőinek erre tett javaslatát.

A filmet gyártó T.T. Filmműhely ezért úgy döntött, hogy a film bemutatóját, a filmszemle keretein kívül , január 28-án az Uránia Filmszínházban rendezi meg. A filmpremier megszervezése több hete folyik, így Herendi Gábor ajánlata késve érkezett - zárul a közlemény.

Herendi Gábor novemberben azt nyilatkozta, hogy nem vetítenek nyitófilmet a 39. Magyar Filmszemlén. A szemletanács szerdai sajtóközleményében viszont arról tájékoztatott, hogy a december 3-diki produceri megbeszélést követően a szervezők újragondolják a nyitófilm ügyét - így elképzelhető, hogy Tarr Béla A londoni férfi című filmje nyitja meg 2008. január 29-én a 39. Magyar Filmszemlét a Millenáris Teátrumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását