2024. április 29. - Péter

Nem is igaz, csak kitalálta

Csak kitalálta az ékszerész a történetet a jegygyűrűről, amelyet Dodi Fayed és Diana hercegnő órákkal a végzetes baleset előtt választott ki - közölte csütörtökön a párizsi Ritz szálloda egyik volt vezetője.
2007. december 6. csütörtök 21:17 - Hírextra

Claude Roulet, aki a Ritz elnökének munkatársa volt az 1997. augusztus 30-i baleset idején, jelen volt, amikor Fayed kiválasztott egy gyűrűt a néhai walesi hercegnő számára Alberto Repossinak a szálloda közelében található üzletében.

Roulet vitatta Repossi állítását, amely szerint Diana és Fayed közösen választották ki a gyűrűt, amelyet eljegyzési gyűrűnek szántak.

"Tudom, hogy néhány nappal a baleset után Repossi úr másképp számolt be a történtekről. Kommunikációs igazgatója, Gilles Montrichard pedig azt tanácsolta neki, hogy ne színezze ki a dolgokat" - mondta a Londonban folyó bírósági vizsgálaton Roulet. Hozzátette, hogy az igazgatónak később távoznia kellett állásából.

Roulet szerint a gyűrűt Repossi Dis-moi-oui (Mondj igent) kollekciójából választották. - Fayed rá se nézett az ékszerre. A 85 ezer eurós értékűre becsült gyűrű a legolcsóbb darab volt a Dodi Fayednek megmutatott kollekcióban - mondta csütörtökön Claude Roulet.

Repossi korábbi vallomásában azt állította, hogy egy gyűrűt már Monte Carlóban kiválasztottak, majd Olaszországba küldték méretre igazításhoz, majd Párizsba kellett volna küldeni átvételre.
"Ha jól emlékszem, a szép romantikus történet, hogy Dodi eljegyzési gyűrűt kért, amit együtt választottak ki, nem igaz" - mondta Claude Roulet.

Mohamed al-Fajed, a párizsi Ritz szálló és a világhírű londoni luxusáruház, a Harrods tulajdonosa állítja, hogy fia és a walesi hercegnő a baleste utáni napon akarta bejelenteni az eljegyzését, és Diana a szíve alatt hordta Dodi gyermekét. (Ez utóbbit a törvényszéki orvosszakértő vallomásában már cáfolta.) Al-Fajed állítása szerint a pár összeesküvés áldozata lett, amelynek fő szervezője Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje volt.

A londoni bírósági tárgyalásnak az a célja, hogy teljes körűen felderítse a Diana hercegnő és barátja életét tíz éve kioltó párizsi autószerencsétlenség hátterét. Ez a kifejezetten angol igazságügyi eljárás csak a rendőrségi vizsgálatok befejeztével indítható el. A francia és az angol rendőrök egybehangzóan "tragikus balesetnek" minősítették a párizsi tragédiát. A nyomozás szerint a balesetet az okozta, hogy Henri Paul, az autót vezető sofőr ittas volt, és túl gyorsan hajtott 1997. augusztus 31-én.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását