2023. június 1. - Tünde

Tagadnak a hűtlen kezeléssel vádlottak

Tagadnak a Vertical Invest ingatlan-befektető szövetkezet ügyében több száz milliós hűtlen kezeléssel, sikkasztással, csalással megvádoltak a Fővárosi Bíróságon szerdán elkezdődött büntetőperben; egyikük, Klivinyi Zoltán azt vallotta, hogy jelenleg az "am
2007. december 5. szerda 12:53 - Hírextra

A szövetkezetnek a vád szerint 2003-ban mintegy 1.500 tagja volt, akik hozzávetőleg 1,5 milliárd forintot fizettek be a piacinál magasabb kamat reményében, ám nagyobb részük nem kapta vissza pénzét.

Az ügyészség szerint a vádlottak különböző vagyon elleni bűncselekményekkel összességében több száz milliós kárt okoztak, amely mindmáig nem térült meg.

A büntetőper 9 vádlottja közül az első-, másod- és harmadrendűt hallgatták meg az első tárgyaláson szerdán délelőtt. A vádlottak tagadták bűnösségüket, de vallomást nem tettek.

Az elsőrendű vádlott, a szövetkezet egykori vezetője középfokú óvónői szakképesítéssel rendelkezik, korábban a harmadrendű, Klivinyi Zoltán érdekeltségébe tartozó, Phenthouse magazin támogatásával megrendezett szépségverseny helyezettje volt.

A szerdai tárgyaláson ismertetett nyomozati vallomása szerint Klivinyi kínálta fel neki a szövetkezet vezetői posztját, havi 300 ezer forintért, az elsőrendű vádlott azonban a cég napi munkájában korábbi vallomása szerint nem vett részt, ügyfelekkel nem tárgyalt, pénzt nem kezelt.

A szintén középfokú végzettséggel rendelkező másodrendű vádlott, a szövetkezet egykori gazdasági vezetője sem a nyomozás során, sem a szerdai tárgyaláson nem tett vallomást.

Az úgyszintén középfokú végzettséggel rendelkező Klivinyi Zoltán sem kívánt vallomást tenni a bíróság előtt, de azt elmondta, hogy jelenleg "az amerikai kormánynak dolgozik", s havi jövedelme 2.000 dollár. Klivinyit a nyomozás megindulása után, 2003 őszén nemzetközi elfogatóparancs alapján kerítették kézre és hozták haza Ausztriából. Ellene a vád, felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés és bűnségedként elkövetett tőkebefektetési csalás.

A Vertical Invest ügyében a büntetőper a vádlottak meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását