2024. április 29. - Péter

Közgyűlés elé kerülhet a kórház ügye

Még ebben az évben tárgyalja meg a Fővárosi Közgyűlés a III. kerület azon igényét, miszerint Óbuda-Békásmegyer önkormányzata átvenné a fővárostól a Szent Margit Kórházat - kérte a fővárostól a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője.
2007. december 5. szerda 18:12 - Hírextra

"Remélem, a Fővárosi Közgyűlés az intézmény átadása mellett voksol, és lehetővé teszi, hogy a 110 éves kórházunk a jövőben is az óbudai emberek és az agglomerációban élők egészségének megőrzését szolgálhassa" - írta Bús Balázs.

A fideszes polgármester szerint a Szent Margit Kórházat megszüntető döntés "2007. december 31-től visszafordíthatatlanul rögzítené a hibás ellátási struktúrát", ezért a kerületi önkormányzat "kész a Szent Margit Kórház kezelői jogának, illetve a fekvőbeteg ellátás feladatának átvételére".

Forgács Imre, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője a polgármesternek címzett levelében azt írta: "az a tény, miszerint a (...) Fővárosi Közgyűlés rendeletében rögzítette, hogy saját hatáskörben kíván gondoskodni a fekvőbeteg szakellátásról, álláspontom szerint nem értelmezhető úgy, hogy kerületi fekvőbeteg szakellátást végző kórház fenntartói joga átvételének kezdeményezése esetén az mintegy automatikusan, a rendelet szabályaira hivatkozással - közgyűlési döntés nélkül - elutasításra kerül".

Bús Balázs szeptember közepén jelentette be, hogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzata átvenné a fővárostól a Szent Margit Kórházat. A főváros korábban úgy döntött, hogy a Szent Margit Kórházat összevonja a Szent János Kórházzal és a Budai Gyermekkórházzal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását