2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Karácsonyi útvesztő

Új arcát mutatja december 8-tól a Budavári Labirintus: a mai élő kultúrát befogadó és támogató rendezvénysorozatot indít kalandvágyó látogatóinak.
2007. december 4. kedd 10:03 - Hírextra
December nyolcadikán karácsonyváró programot kínál a Budavári Labirintus, amelyet a Cseh Centrummal, a Lengyel Intézettel, az Orosz Kulturális Központtal és a Szlovák Intézettel, valamint a Szabad Eklektikus Műhellyel együttműködésben valósít meg. Az összefogás célja, hogy a látogatók minél jobban megismerjék egymás hagyományait, kultúráját - áll a Budavári Labirintus közleményében.

A délelőtt tíz órakor kezdődő Nemzetek karácsonya elnevezésű esemény gyermekprogramokkal indul. Lesznek cseh, lengyel és szlovák kézműves foglalkozások és mesefilm vetítések. A gyermekek láthatják többek között a Kis vakond, valamint a Lolka és Bolka című rajzfilmeket.

A termekben nemzeti karácsonyfákat állítanak fel, minden egyes színtéren mesemondót hallgathatnak a fiatalok és a helyszínen akár le is rajzolhatják a mesét. A merészebbek kipróbálhatják magukat a bátorságlabirintusban, ügyességüket a zsinór és ugrólabirintusban, vagy a csengőcsapdában. A gyermekprogramot 17 órakor a Sexit együttes koncertje zárja.

A felnőtteknek szóló rendezvények 19 órakor kezdődnek. A Végtelen estek a Labirintusban elnevezésű eseményen Görög Mária és Krausz Tivadar beszélget a kortárs szlovákiai magyar irodalom két jelentős alakjával Bettes István költővel és Hajdu István íróval. Műveikből Farkas Zoltán, színművész olvas fel.

A program része még a szerelemlabirintus, a grafológiai gyorselemzés, a jósda, a nosztalgiamozi, a nemzeti étel-ital kóstoló is.

A Végtelen estek program a későbbiekben is folytatódik, minden hónap második szombatján kínál tartalmas programokat a látogatóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását