2024. április 28. - Valéria

Bemutatkozott a Kultúr-porta

Kultúr-porta elnevezéssel összművészeti szellemi műhelyt hozott létre Demcsák Ottó, Harangozó-díjas koreográfus és balettművész, Malasits Zsolt képzőművész, Kszel Attila színész-rendező és Velekei László balettművész Győrött.
2007. december 3. hétfő 20:41 - Hírextra

A csoport hétfői bemutatkozó sajtótájékoztatóján Demcsák Ottó ötletgazda elmondta: céljuk az értékteremtés és a fiatal tehetségek felkutatása, gondozása.

Megfogalmazása szerint a magasabb művészetet szeretnék "visszacsempészni" az emberek gondolatvilágába, mert hisznek abban, hogy a művészet szebbé, jobbá teszi az életet.

Különböző művészeti ágakat akarnak összefűzni, amelyek új és kvalitásos alkotások létrehozására inspirálják a csoport tagjait - hangoztatta Demcsák László.

Az alkotóműhely lehetőséget kínál a fiatal tehetségeknek a bemutatkozásra, kísérletező előadások létrehozására. Ezt azért tartja fontosnak az ötletgazda, mert megítélése szerint a fiatal művészek nem kapnak kellő támogatást tehetségük kibontakoztatására.

A szellemi műhely keretei között megszületett első előadást december 10-én és 11-én Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban láthatja a közönség. A lélek finom rezdülései című előadás gerincét a táncprodukciók alkotják: fiatal balettművészek viszik színre Velekei László, Újszászi Dorottya, Demcsák Ottó és Gobi Rita egy-egy koreográfiáját.

Az est rendhagyó lesz annyiban, hogy a szünetben táncosok improvizálnak az aulában, Malasits Zsolt pedig egy képet fest a helyszínen a színpadon látottakra reflektálva, bepillantást engedve a közönségnek a két "építkezés" mikéntjébe is - mutatott rá Demcsák Ottó, hozzátéve, hogy Pazdernik Erzsébet csellójátékával emeli a hangulatot.

Az ötletgazda tájékoztatása szerint kezdeményezésüket segíti a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat és már néhány vállalkozás is mögéjük állt.

A továbbiakban terveznek közönségtalálkozókat, koreográfus-versenyeket, amatőr táncversenyeket. A műhely nyitott kapukkal várja a hasonló gondolkodású művészeket nemcsak Győrből, hanem az ország bármely részéből - hangsúlyozta Demcsák Ottó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását