2024. április 25. - Márk

Sztrájkolnak az olaszok

Több mint 160 járatot töröltek Róma legnagyobb repülőterén pénteken az általános közlekedési sztrájk miatt - adta hírül a Telenews repülőtéri hírszolgálat. Az olasz állami légitársaság, az Alitalia 109 járatát érintette a munkabeszüntetés. Magyarországról
2007. november 30. péntek 16:51 - Hírextra
Az olasz sztrájk délelőtt 11 és délután 3 óra között folyik, ezért budapesti járatot is érint a munkabeszüntetés: a délután fél kettőkor, Milánóba induló Alitalia járat nem szállt fel, de az este 7 órakor ugyanoda induló gépet már nem érinti a sztrájk - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport sajtóreferense a Független Hírügynökségnek.

A pénteki általános közlekedési sztrájkot szerda este jelentették be az olasz szakszervezetek, miután nem sikerült megegyezniük a kormánnyal. Az olasz vezetés 2008-as költségvetésében kevesebb pénzt szán ugyanis a közlekedés támogatására. A vasúti-, légi- és tengeri közlekedésen kívül a buszjáratokat is érinti a munkabeszüntetés. A négy legnagyobb érdekvédelmi szervezet az ellen is tiltakozik, hogy a veszteséges Alitalia légitársaságot el akarja adni az olasz kormány.

Csatlakoztak a sztrájkhoz a római taxisok is, ezzel végképp megbénítva Róma közlekedését. A taxisofőrök azért nem vették fel a munkát, mert a hatóságok 500 új taxiengedélyt bocsátottak ki, ez pedig szerintük veszélyezteti a megélhetésüket.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását