2024. március 29. - Auguszta

Két félév kizárást kapott

Hallgatói kötelezettségeinek hétrendbeli megsértése miatt két félévnyi kizárással sújtotta első fokon Török Márkot, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Hallgatói Önkormányzatának elnökét az ellene indult eljárásban a fegyelmi bizottság csütörtökön.
2007. november 29. csütörtök 16:47 - Hírextra

A fegyelmi bizottság Török Márk hallgatót a felsőoktatási törvényben rögzített hallgatói kötelezettségének hétrendbeli megsértése miatt két félévre eltiltja tanulmányai folytatásától - ismertette az elsőfokú határozatot Újvári József bizottsági elnök.

Az egyetemi adjunktus a döntés indoklásában kifejtette, az EHÖK-elnök a jogszabályt és az egyetemi szabályzatot megsértve szándékosan lehetetlenné tette az intézmény Hallgatói Térítési és Juttatási Bizottságának megalakítását. A testület megalakításának szabotálása miatt nem született meg a szociális támogatásáról szóló szabályzat, a támogatások elbírálásához szükséges pontrendszert pedig az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat önállóan alkotta meg.

Egy másik vádpont szerint az EHÖK-elnök "zsarolásszerű" módszerekkel próbálta arra kényszeríteni az egyetemi sportközpont vezetőjét, hogy az Univesitas Sportklub vezetésében az önkormányzat delegáltjai kerüljenek többségbe.

Az elsőfokú határozat szerint Török Márk megkérdőjelezte az SZTE Hallgatói és Közkapcsolati igazgatójának egy egyetemi közalkalmazottal - az EHÖK-iroda vezetőjével - kapcsolatos felügyeleti jogát. A hallgató folyamatosan és nyíltan semmibe vette az SZTE Tanulmányi és Információs Központjának házirendjét, amikor irodájában dohányzott. Az EHÖK-elnök megsértette az egyetem jó hírnevét, amikor az ellene indult fegyelmi eljárás kapcsán többször másokat rágalmazva nyilatkozott a sajtónak.

Újvári József hangsúlyozta, a bizottság nem vizsgálta az elnök érdekképviseleti munkáját, az egyes döntések célszerűségét a hallgatók szempontjából, azt azonban megállapította, Török Márk nem léphet föl jogellenesen az egyes döntések érvényesítése érdekében.

A bizottsági elnök közölte, a hallgató a határozattal szemben felebbezhet a Hallgatói Ügyek Felülbírálati Kollégiumához, illetve adott esetben kérheti a másodfokú döntés bírósági felülvizsgálatát.

Török Márk a határozat kihirdetését követően újságíróknak elmondta, fellebbez a döntés ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását