2024. április 26. - Ervin

A média túlpolitizált, a politika túlmediatizált

A hazai sajtónak inkább kell számolnia a politikai, mint a gazdasági befolyásolási kísérletekkel - fejtette ki véleményét egy csütörtöki budapesti tanácskozáson Cselényi László, a Duna Televízió elnöke.
2007. november 29. csütörtök 20:41 - Hírextra

"Nálunk nagy a baj, véleményem szerint nagyobb, mint Európában máshol, mert rafináltabb" - mondta, célozva arra, hogy sokkal egyszerűbb felismerni ezeket a kísérleteket olyan országokban, ahol ezek nyíltan jelennek meg, ahol "kilóg a lóláb".

"A média túlpolitizált, a politika túlmediatizált" - jegyezte meg a média önszabályozásával foglalkozó kerekasztal-beszélgetésen, megjegyezve, hogy "ma Magyarországon nem a politikus tart a médiától, hanem fordítva".

György Bence, a TV2 Tények című hírműsorának felelős szerkesztője annak a véleményének adott hangot, hogy egy széles szakmai körben elfogadott etikai kódex "szakmai javulást hozhat", s felvetette egyben, hogy a szabályok betartatása mellett, érdekképviseleti feladatokat is el kellene látnia az így formálódó önszerveződésnek.

Megjegyezte azt is: meg kell szabni azt a határt, ameddig minden társaság maga jár el a felmerülő ügyekben, de amely felett már a közös kódexeket alkalmazzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását