2024. március 29. - Auguszta

Adatbázist loptak az MSZP-től

Hétfő reggel vették észre Vásárosnaményban, hogy a hétvégén kifeszítették a Magyar Szocialista Párt választókerületi irodájának külső és belső ajtaját, s a helyiségből elvitték azt a számítógépet, amely a szervezet legfontosabb adatait tartalmazza - jelen
2007. november 26. hétfő 16:19 - Hírextra

Az MSZP választókerületi elnöke elmondta, hogy abban az épületben történt a betörés, melyben többek között a városi ügyészség és bíróság kapott helyet., ahol a pártiroda azonos folyosón van a mezőgazdasági szakigazgatási szerv sokkal korszerűbb számítógépeket használó irodájával.

"Mivel semmilyen dúlásnyom nem tapasztalható a pártirodában, valamint a régi számítógéphez sem nyúltak, így azt feltételezzük, hogy a beregi térség 40 településének tagnyilvántartása, valamint más bizalmas adatok megszerzése érdekében vitték el a számítógépet. A jelszóval védett gépen szerepelt azon szimpatizánsok címlistája is, akiknek rendszeresen meghívót küldünk a különféle rendezvényekre. Mindez szélsőjobboldali akcióra ad gyanút" - foglalta össze Szabó Barnabás.

Telefonüzenetében ezt erősítette meg Veres János pénzügyminiszter, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetségének elnöke is, aki a párt elleni politikai támadásnak tekinti a betörést, melynek célja az adatbázis megszerzése volt.

A hétfő reggeli bejelentés után a vásárosnaményi rendőrkapitányság szakemberei helyszíneltek, ujjlenyomatokat vettek, s megkezdték a nyomozást. Egyelőre ismeretlen tettesek ellen folyik az eljárás - tudatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását