2024. április 28. - Valéria

A katolikus egyházat kritizálja az SZDSZ

A 19. században a katolikus egyház a polgári házasság intézménye ellen küzdött Magyarországon, ma a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia úgy foglal állást, hogy ellenzi a jogegyenlőséget az élettársi és a házassági kapcsolatban élők között - közölte az SZ
2007. november 23. péntek 15:41 - Hírextra
Az SZDSZ szerint nem kényszeríthetők házasságkötésre az emberek, az ő szabad döntésük, hogy milyen kapcsolati formát választanak, és nem érheti semmilyen hátrány azokat, akik az élettársi kapcsolatot választják.

A képviselők alapvetően nem értenek egyet az egyházi állásfoglalásnak azzal a kijelenésével, mely szerint minden, a házasságon kívüli párkapcsolat erősítése, a házassághoz való közelítése "gyengíti a társadalom életerejét, veszélyezteti a fiatalok döntési szabadságát, valamint a felnövekvő gyermekek egészséges fejlődését".

A szabad demokraták szerint két ember önként vállalt együttélését tiszteletben kell tartani, legyenek ők bármilyen vallásúak, tartozzanak bármely nemhez.

Hozzátették, hogy az SZDSZ mindig is elutasította azokat a kísérleteket, melyek az életformák szabadságát valamiféle morálisnak vélt rangsor felállításával kívánták korlátozni. Véleményük szerint a politika nem tehet ilyen alapon különbséget a házastársak, a szinglik, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a meleg párok és az élettársak között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását