2024. április 19. - Emma

Japán csodaszer

Vannak olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, melyek hosszabb ideig szedve néha cukorbetegséghez vezetnek, s ezeket arra hajlamos embereknek az orvos nem is írja fel. Japán kutatók most viszont azt találták, hogy egy új vérnyomáscsökkentő készítmény rendsz
2007. november 22. csütörtök 14:13 - Hírextra
A tudományos vizsgálat 14 japán egészségügyi központban folyt. Kétezernél több önként jelentkező, magas vérnyomású beteget tanulmányoztak öt éven keresztül. A betegek egyik fele a különböző, forgalomban lévő vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szedte, a másik fele új kezelésben részesült: candesartan hatóanyagú tablettát kapott.

A kutatócsoport vezetője, Hiroshi Kasanuki az egyik nagy amerikai tudományos konferencián ismertette az eredményeket. A vérnyomáscsökkentő a cukorbetegség esélyét 63 %-kal mérsékelte. Szívinfarktus is ritkábban fordult elő, de ez a változás nem volt olyan átütő mértékű, mint a cukorbetegséggel kapcsolatos, kedvező hatás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását