2024. április 25. - Márk

Putyin a megújulásról

"Oroszország egész vezetése teljesen meg fog újulni a következő hónapokban", jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin. Az orosz államfő több ezer szimpatizánsa előtt beszélt, egy moszkvai sportcsarnokban.
2007. november 21. szerda 16:59 - Hírextra
Putyin egységre szólította fel az őt támogató pártokat a december 2-ai parlamenti választásokon, de gondosan kerülte, hogy beszéljen a márciusban megtartandó elnökválasztásról, amelyen az orosz alkotmány szerint nem indulhat, mert egymás után két elnöki periódusnál többet nem tölthet be.

Az orosz államfő hosszasan bírálta az orosz oligarchákat, akik - szerinte - milliárdjaikat arra használják, hogy ismét átvegyék a hatalmat. Az "orosz államiságra" leselkedő másik fő veszélynek pedig azokat nevezte, aki "belülről próbálják bomlasztani a társadalmat, külföldi alapítványok pénzeiből". Az efféle másként gondolkodókat Putyin egyszerűen "sakáloknak" minősítette.

A felmérések szerint Putyin Egyesült Oroszország pártja a szavazatok körülbelül kétharmadára számíthat a törvényhozói választásokon. A Jabloko nevű liberális ellenzéki párt vezetője, Grigorij Javlinszkij szerint ez is és a választási kampány előírásainak a kizárólag az ellenzékre nézve hátrányos rendelkezései is azt mutatják, hogy "Oroszország ismét egy szovjet típusú, egypártrendszerű irányítás felé halad".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását