2024. május 8. - Mihály

Költözik a nagykövetség

Rendeződni látszik a szétszórtan, méltatlan körülmények között elhelyezett párizsi magyar külképviseletek sorsa; a nagykövetség visszaköltözik a Foch sugárúti reprezentatív épületbe, melyet nyolc éve Kékessy Dezső, az Orbán-kormány által 1999 nyarán kinev
2007. november 21. szerda 09:10 - Hírextra
A lap úgy tudja, hogy itt kap helyet majd az OECD-misszió, az ITDH és a külgazdasági és agrárattasé irodája is, amely jelenleg egy Victor Hugo sugárúti, ezer négyzetméteres ingatlanban működik. Ez utóbbi épület további sorsáról még nincsenek információink.

A konzulátus is elhagyja "ideiglenes lakhelyét", a kulturális tárca kezelésében lévő Magyar Intézetet, és a Vergennes téri Magyar Házba költözik, így a schengeni egyezmény követelményeinek megfelelő, biztonságosabb elhelyezést kap. Ez utóbbi épületben vendéglakásokat is kialakítanak, a színházteremhez azonban ezután is hozzáférhetnek a párizsi magyar egyesületek.

Horváthné dr. Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára megerősítette a Népsazbadság azon értesülését, hogy Nikicser László nagykövet már elköltözött, és hogy a követség irodái újra a Foch sugárúti épületben kapnak helyet, melynek átalakítása folyamatban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását