2022. január 25. - Pál

Madarat tolláról, élőhelyet madaráról

A Baranya megyei Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekvő Béda-Karapancsán tartanak madármegfigyelő napot november 24-én, szombaton. A térség több hullámtéri élőhelynek és nedves rétnek ad otthont, folyókkal, tavakkal, vízfolyásokkal, holtágakkal.
2007. november 20. kedd 10:50 - Hírextra
A hullámtérben mocsarak, nádasok, kaszálók, füzesek, ligeterdők találhatók, amelyben változatos élővilág tárul a megfigyelők szeme elé.

Az ártéri erdők között megbújó nyugodt vizek számos madárnak nyújtanak táplálkozó- és pihenőhelyet, melyek a hideg beköszöntével népes madárcsapatoktól válnak népessé. A téli Dunán számos réce- és lúdfaj piheni ki a vonulás fáradalmait, amelyet meg-megzavar a rájuk vadászó rétisas.

A november 24-ki mintegy öt kilométeres túra résztvevői nagykócsagot, szürke gémet, tőkésrécét, barátrécét, kercerécét és kárókatonát is láthatnak. A résztvevők Kölkeden találkoznak délelőtt 10 órakor. Részletes információk a www.ddnp.hu című honlapon találhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását