2024. április 28. - Valéria

Jövőre dönt a főváros a Sziget Fesztivál közterület-használatáról

Január közepén várható döntés arról, hogy a Hajógyári-szigeten 15 éve megrendezett Sziget Fesztivál jövőre is közterület-használati engedélyt kap-e a Fővárosi Közgyűlés szakbizottságától - közölte a testület elnöke kedden.
2007. november 20. kedd 18:26 - Hírextra

Ughy Attila az MTI-nek elmondta, hogy a főpolgármesteri hivatalhoz októberben megérkezett a Sziget Fesztivál szervezőjének újabb közterület-foglalási kérelme. Ezzel azonban e héten még biztosan nem, s várhatóan decemberben sem foglalkozik a bizottság - tette hozzá. A beadványról ugyanis jelenleg az érintett kerületek és a hivatal szakügyosztályainak a véleményét kérik. Ezek összesítése után kerülhet a döntésre jogosult testület elé a kérdés - jegyezte meg az elnök.

A fideszes politikus közölte, hogy a kerületi és az ügyosztályi vélemények ismeretében tud a bizottság elnökeként álláspontot megfogalmazni. Annyit azonban leszögezett, hogy "egy szimpla dátumfelsorolásból álló kérelem" aligha elegendő az elmúlt időszakban megfogalmazódott aggályok miatt ahhoz, hogy ismét engedélyezzék a rendezvényt.

A Sziget Fesztivál által évek óta okozott zaj miatt korábban a III. kerület, nemrég pedig a IV. és a XIII. kerület is kifogásokat fogalmazott meg, hozott nyilvánosságra.

Az MTI városházi információi szerint a szervezők csakúgy, mint legutóbb, most is három évre szóló közterület-használati kérelmet nyújtottak be. Eszerint 2008 és 2010 között július közepétől augusztus végéig mintegy 800 ezer négyzetméternyi közterület ingyenes használatát kérték a Sziget Fesztiválhoz. Egyidejűleg ugyancsak három évre és szintén térítésmentesen 180 ezer négyzetméternyi közterület-használat engedélyezését kérték az úgynevezett Gyerek Sziget rendezvénysorozathoz. Ezeket nyaranta hat alkalommal, maximum július 12-ig tartanák szombatonként, vasárnaponként.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását