2024. május 2. - Zsigmond

MDF: fel kell végre függeszteni a politikai munkássztárjkot!

Örömömre szolgál, hogy a Magyar Demokrata Fórumon kívül a parlament más pártjai is kezdik felismerni: vannak olyan fontos össznemzeti ügyek, amelyek kedvéért még a népszavazási ötletdömpingben testet öltő politikusi munkasztrájkot is érdemes felfüggeszten
2007. november 19. hétfő 15:42 - Hírextra
Egyre többen ismerik fel: igenis érdemes ismét felvenni a munkát az előrelépés és a jövőbeni közös sikerek érdekében. Az összefogás közös nevezőjének, a megoldáskeresésnek nincs alternatívája. A MDF Európa-politikáját a kezdetektől fogva, így ma is a közös nemzeti vállalkozás elve határozza meg. Európai konzervatív pártként hiszünk abban, hogy hazánk uniós tagságának alapját olyan össznemzeti érdekeknek kell alkotniuk, amelyek felülírnak minden politikai pártérdeket. E területen nincs helye ügyeskedésnek, ravaszkodásnak.

A MDF ebből adódóan üdvözli a Fidesz által a 2011-es magyar EU-elnökség előkészületeiről kezdeményezett ötpárti egyeztetést, és a higgadt, érdemi párbeszéden és az észérveken alapuló politika híveként természetesen részt is veszünk a találkozón. Áttanulmányoztuk a Fidesz által kidolgozott hatpontos megállapodás-tervezetet, s annak érdekében, hogy biztos siker és eredmény koronázza e fontos találkozót, két új ponttal egészítenénk ki az öt parlamenti párt által elfogadásra váró hatpontos javaslattervezetet.

Azt hiszem, abban valamennyi képviselőtársunkkal egyetértünk, hogy 2011 első féléve sok szempontból döntő időszak lesz Magyarország számára. Az MDF álláspontja szerint ezért a parlamenti erőknek közösen kell fellépniük annak érdekében, hogy e fontos hat hónap sikerét semminemű rövid távú politikai és pártérdek ne írhassa felül.

A hatpontos tervezet sikere érdekében a MDF által javasolt hetedik pont szerint elengedhetetlen, hogy a parlamenti pártok 2008-tól új politikát folytassanak, amely egymás és a választók tiszteletén alapszik. A felelősségen és tisztességen alapuló új politika lényege szerint a pártok a 2007-es évvel maguk mögött hagyják a lövészárok-mentalitást, az ország számára káros, felelőtlen és öncélú kezdeményezéseket. Folyik a parlamenti munka értéktelenítése, folyik az ötpárti tárgyalások végeláthatatlan sora. Nincs ma képviselő a Házban, aki megtudná mondani, hogy milyen szinten és hány öt párti tárgyalás folyik. Néhánnyal párhuzamosan még a törvénytervezetet is benyújtották az országgyűlésbe, sőt van, amiben már népszavazási kezdeményezés folyik. A felesleges ötpárti tárgyalásokat el kellene kerülni.

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását