2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bárándy Gergely az előállított újságírókról

Nem helyes, hogy a gyülekezési törvényben az újságírókra vonatkozóan nincs külön jogi szabályozás - mondta Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt jogi és közigazgatási tagozatának elnöke hétfőn Budapesten újságíróknak.
2007. november 19. hétfő 16:37 - Hírextra
Nem jó az, hogy újságírókat, akik munkájukat végzik, a helyszínről elvisznek - közölte a kormánypárti politikus annak kapcsán, hogy a szombati be nem jelentett tüntetésről két újságírót is előállítottak a rendőrök.

Bárándy Gergely szerint nem helyes az, hogy a gyülekezési törvényben az újságírókra vonatkozóan nincs külön jogi szabályozás. Ezért ha módosítják a jogszabályt, akkor ezt a kérdést is tisztázni kell - fűzte hozzá.

A konkrét eset kapcsán a szocialista politikus a tényállás ismerete nélkül nem kívánt nyilatkozni, de elképzelhetőnek tartotta azt is, hogy jogszerű volt az intézkedés.

A Batthyány-örökmécsesnél szombaton be nem jelentett tüntetést tartottak, amelyet a rendőrség feloszlatott, 32 embert előállítottak, köztük az Index és a hvg.hu újságíróját.

A rendőrség közleményben tudatta: a jogszabályokban előírtak szerint többször felszólították a résztvevőket, hogy hagyják el a helyszínt. Külön felhívták a jelenlévő sajtómunkatársak figyelmét, hogy ők is hagyják el a rendőri intézkedés helyszínét, a rendőri munka akadályozásának elkerülése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását