2023. december 10. - Judit

Kávés óvszer Etiópiában

Egy amerikai segélyszervezet olcsó kávéillatú óvszerekkel próbál harcolni az AIDS terjedése ellen a kávé hazájában, Etiópiában. A DKT International kiindulópontja: sokan panaszkodnak, hogy az óvszerek kissé kellemetlen gumiszagot árasztanak.
2007. november 18. vasárnap 13:10 - Hírextra

További szempont: mi mással lehetne a kávé hazájában védekezésre ösztönözni az embereket, mint kávéval illatosított kondomokkal?

Egy csomag ilyen óvszerben három darab található, és mindössze 19 forintnak megfelelő összegbe kerül a segélyakciónak köszönhetően, mert egyébként a nem támogatott óvszer jóval drágább az országban.

A szeptemberi forgalomba hozatalt követően egy hét alatt mintegy 300 ezer kávéillatú óvszer fogyott el Etiópiában, ahol rendkívül magas a HIV-fertőzöttek aránya.

A DKT International, amelynek központja Washington D. C.-ben található, nem első ízben próbálja a helyi ízléshez igazodva ösztönözni az óvszerhasználatot: Indonéziában az ott őshonos - és hírhedten büdös - duriánnal szagosított kondomokat, Kínában pedig csemegekukorica illatú óvszereket vezetett be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását