2023. március 24. - Gábor, Karina

Gyerekszem Filmfesztivál versengés

Összesen 189 alkotás érkezett az idei Gyerekszem Filmfesztiválra, amelyet péntektől rendeznek meg Budapesten, a Millenárison.
2007. november 16. péntek 08:23 - Hírextra

A háromnapos eseményen műfajok szerint 46 rövidfilmet, 24 dokumentumfilmet, 44 animációs filmet és 75 egyéb alkotást bírál majd el a szakmai zsűri, amelynek elnöke Enyedi Ildikó filmrendező. A grémium tagja Kocsis Ágnes filmrendező, Jordán Helén pedagógus, Nagy Dénes filmrendező, és Gerevich András költő, forgatókönyvíró.

A bemutatott munkákat általános iskolásokból, középiskoláskból és főiskolásokból álló diákzsűri is értékeli.

A filmmustra nyár végén meghirdetett pályázati felhívására a 6-12 évesek "Kicsi a bors, de erős" kategóriájában 43, a 13-19 éveseknek meghirdetett "Ifjú titánok" kategóriában 121, míg a "Gyerekszem-öregszem" kategóriában 25 kisfilmmel neveztek. Utóbbi kategóriában azok az alkotók nevezhettek, akik már elmúltak 19 évesek, de a fesztiválra beküldött filmjüket 19 éves koruk előtt készítették.

A három nyertes filmet a Budapest Film egy hónapon át kísérőfilmként vetíti filmszínházaiban.
A rendezvény pénteken délelőtt minikonferenciával indul, a 18 órakor kezdődő nyitórendezvényen pedig Kern András és Janisch Attila gimnazistaként készített filmjeit nézhetik meg az érdeklődők.
A filmes ünnepen a versenyfilmek mellett láthatók lesznek a Videogizmo internetes honlap pályázatára érkezett alkotások, de műsorra tűzik a BuSho Filmfesztivál, az egyszervolt.hu gyerekportál, valamint a Diákfilmszemle válogatását is.

A hétvégi programot gyurma-animációs filmkészítés, digitális képépítés, maszk- és sminkpróba, jelmezfotózás, kaszkadőr-bemutató, valamint filmes harci és pirotechnikai látványosság színesíti.
A Gyerekszem Filmfesztivált azzal a céllal hívták életre a szervezők, hogy feltérképezzék az országban működő filmkészítő műhelyeket, filmtáborokat. A gyerekeket ahhoz szeretnék hozzásegíteni, hogy a film nyelvén is kifejezhessék érzéseiket, gondolataikat - mondta Grosch Nándor, a rendezvény főszervezője korábban az MTI-nek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását