2024. március 2. - Lujza

Harangozó az ukránok mellett

Az Európai Parlament szerdán tárgyalta plenáris ülésén Strasbourgban azt a Zbigniew Zaleski által jegyzett jelentést, mely Európa és Ukrajna kereskedelmi és gazdasági kapcsolatait vizsgálja. A témához kapcsolódóan írásbeli nyilatkozatot nyújtott be Harang
2007. november 16. péntek 11:34 - Hírextra
Mint kifejtette, az Európai Unió 2004-es kibővítésével több határvonalon is közvetlen kapcsolatba került Ukrajnával, mely a régió egyik stratégiai szereplője. Az új tagállamok csatlakozását követően Ukrajna legjelentősebb kereskedelmi partnere az Unió lett és a kereskedelem, az ipari együttműködés és a gazdasági növekedés előtt is új lehetőségek nyíltak meg.

Harangozó közleményében szorgalmazza, hogy az EU támogassa Ukrajna WTO-hoz történő csatlakozását, melyet követően létrejöhetne egy EU-Ukrajna Szabadkereskedelmi Övezet és több kényes területen is -mint az energia ellátás, nukleáris biztonság vagy mezőgazdasági kérdések-közös irányelvek kerülhetnének kidolgozásra.

Harangozó véleménye szerint valójában az Unió érdeke, hogy hozzájáruljon Ukrajna kereskedelmi, gazdasági és társadalmi teljesítményének javításához, annak érdekében, hogy megőrizze a kereskedelmi kapcsolatokat és a politikai stabilitást a régióban. Hangsúlyozza, hogy az Uniónak hatékony, integrált és globális megközelítést használva kellene választ adnia Kelet-Közép-Európa politikai, gazdasági és szociális kihívásaira.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását