2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vita a költségvetésről

Hirt Ferenc (Fidesz) kezdeményezte, biztosítsanak 160 millió forinttal többet arra, hogy a vasúti kocsikra kerekesszékkel is fel lehessen szállni. Mint mondta, módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy az autisták országos szövetsége önálló so
2007. november 14. szerda 07:05 - Hírextra
Hirt Ferenc hozzátette: a gyógyászati segédeszközök kölcsönzésére plusz 300 millió forintot javasolnak fordítani, míg a középületek akadálymentesítésének támogatását egymilliárd forintra javasolják emelni.

Vojnik Mária (MSZP) azt mondta, módosító indítványt nyújtottak be, amelyben közel kétmilliárd forinttal emelnék az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) támogatását. Közölte: a szaktárca költségvetésében javasolják, hogy több forrást fordítsanak a szűrővizsgálatokra.

Ángyán József (Fidesz) szerint az agrárkutató intézeteknek legalább a kötelező feladataikhoz, például a génkészletek fenntartásához kellene biztosítani a forrásokat. Az ellenzéki képviselő tanyatámogatási program elindítását szorgalmazta, mert - mint mondta - nem elég új magyar falut ígérni, oda kell tenni a pénzt is. Kitért arra is, hogy módosító indítványaikkal csekély összeggel, 1,5 milliárd forinttal kívánják támogatni a tanyákat.

Hadházy Sándor (Fidesz) úgy vélte, nem javul a Dunakanyar megközelíthetősége, nem sikerült elérni, hogy az M0-ás északi része a 10-es út felé folytatódjon. Módosító indítványokat nyújtottak be, hogy legyen forrás az előkészítő munkálatok finanszírozására - fűzte hozzá.

Tukacs István (MSZP) arról beszélt, hogy nem fogják támogatni azokat a módosító indítványokat, amelyek az Egészségbiztosítási Alap, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség költségvetési támogatásából vonnának el forrásokat.

Bebes István (Fidesz) javasolta az önkormányzati normatívák emelését, valamint a bezárásra ítélt 38 vasúti mellékvonal megszüntetése helyett azok fejlesztést
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását