2024. április 19. - Emma

Találtak 23 milliárd forintot

Mégiscsak találtak felszabadítandó forrást a jövő évi költségvetés tervezetében a koalíció vezetői: 23 milliárd forintot csoportosítanak át az állami működési kiadásokból deficitcsökkentésre, illetve vizsgálják, miként lehetne a hátrányos helyzetű önkormá
2007. november 14. szerda 09:31 - Hírextra

A lap utal arra, hogy a „forráskeresést” az SZDSZ indította el: a párt legutóbb csaknem 70 milliárdos pluszt fedezett fel az előterjesztésben. Kedden a miniszterelnök tartott egyeztetést a témáról a két párttal, s bár a szocialisták nem ismerték el az SZDSZ teljes kiadáscsökkentési tervét, egyes tételekből „le-lecsippentenek” - olvasható a cikkben.

Kóka János gazdasági miniszter a Világgazdaságnak elmondta, az elért eredmény a liberálisoknak fontos, szimbolikus lépés.

A lap úgy tudja, a szocialisták szerint azért volt szükség a megállapodásra, mert „menteni kellett, ami menthető” az SZDSZ legutóbbi, adócsökkentő akciója után.

Akkor Veres János pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, nincs pluszforrás, mert a tárca meglévő kormánydöntéseket vezetett végig a büdzsé tervén - emlékeztetett a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását