2024. április 19. - Emma

Jász-Nagykun-Szolnok is a szárnyvonalakért

Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata sem ért egyet a gazdasági tárca azon tervével, amely megszüntetné a személyszállítást a Tiszafüred-Karcag vasútvonalon, és kezdeményezi, hogy MÁV továbbra is tartsa fenn ezt a szolgáltatást; erről pénteki ülésén eg
2007. november 10. szombat 08:49 - Hírextra
Az elfogadott előterjesztés szerint a vasúti személyforgalom felszámolása a Nagykunságot átszelő vonalon további kedvezőtlen folyamatokat indítana el az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében. A vonatközlekedés biztosítja a két kistérségi központ intézményeinek, a Tisza-tavi üdülőkörzetnek és a gyógyvize miatt közkedvelt Berekfürdőnek a megközelítését. Az ottani közlekedési viszonyokra jellemző, hogy a térség közútjai nagyon rossz állapotban vannak, és azokon 2007 és 2013 között nem várható jelentősebb felújítás.

A személyszállítás fenntartásáért a vasúti szárnyvonalon csütörtökön Tiszafüreden és Karcagon egyaránt demonstrációra került sor. A karcagi önkormányzat szerdai ülésén úgy határozott, hogy Kóka János gazdasági miniszterhez és a nagykunsági ügyekkel foglalkozó Vadai Ágnes szocialista országgyűlési képviselőhöz, honvédelmi államtitkárhoz fordulnak azért, hogy járjanak közbe a személyszállítás MÁV általi fenntartásáért. Ezt az elhatározást támogatta Kunmadaras, Tiszafüred, Tiszaszőlős és Tiszaszentimre polgármestere is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását