2024. március 29. - Auguszta

Szili nem tervez találkozót

Szili Katalin nem tervez négyszemközti találkozót Pavel Paskával, a Szlovák Nemzeti Tanács elnökével a Regionális Partnerség parlamenti elnökeinek pénteken kezdődő budapesti találkozóján; az Országgyűlés elnöke erről az MTV Nap-kelte című műsorában beszél
2007. november 9. péntek 10:44 - Hírextra

Mint mondta, elkerülhetetlen, hogy találkozzanak a rendezvényen, amelyen rajtuk kívül az osztrák, a lengyel és a szlovén házelnök is ott lesz. Hozzátette, ha úgy adódik, ismét elmondja: Magyarország a Benes-dekrétumok megerősítéséről szóló határozat kollektív bűnösségre vonatkozó szakaszának módosítását várja Szlovákiától.

"Ha ezzel érkezik, akkor nagyon szívesen tárgyalok vele" - jelentette ki a magyar házelnök.
Szili Katalin az elmúlt napok sajtóhíreivel kapcsolatban kitért arra: az MSZP-vel összefüggésben megfogalmazott kritikája a lelkiismeretéről és az aggódásról szólt. Ő is abban érdekelt, hogy egy sikeres párt, sikeres képviselője legyen - tette hozzá.

Nem abban van vitám, hogy mit, hanem abban, hogy hogyan - közölte, megemlítve: szélesebb párbeszédre, fontolva haladásra lenne szükség.

Szili Katalin megjegyezte, nem dolga, hogy tanácsokat adjon a kormánynak, csak próbál segíteni abban, amiben - véleménye szerint - pozíciójából fakadóan tud, például egyeztetéseket tart a civil szférával.

Arra felvetésre, hogy egyfajta "politikai építkezés" lenne az, amit az elmúlt hónapokban tesz, azt válaszolta: jól érzi magát a házelnöki tisztségben. Semmiféle találgatásokba nem bocsátkozom - szögezte le.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kapcsolatban azt mondta: nyilvánvalóan más politikai habitusuk van, de nem gondolja, hogy szembenállás lenne köztük.

Szili Katalin arra a kérdésre, hogy kialakulhat-e olyan helyzet, amelyben ő az MSZP-n belüli ellenzék vezére lesz, úgy reagált: ő csapatjátékos és nem akar vezér lenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását