2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ibizán rekedtek a narancsszedők

Pénz híján Ibizán rekedt húsz baranyai és tolnai narancsszedő, miután magyar közvetítők munkalehetőséget ígérve többször is átvertek őket Spanyolországban - írta pénteken az Új Dunántúli Napló.
2007. november 9. péntek 10:49 - Hírextra

Az egyik kinti munkás hozzátartozója elmondta: a dolgozókat ugyanaz a pécsi vállalkozó közvetítette ki, mint azon társaikat, akik a közelmúltban spanyol főnökük elkötött autójával jutottak haza Magyarországra.

A János keresztnéven ismert közvetítő ötven embernek ajánlott narancsszedést Valencia közelében. Miután ez befuccsolt, húszan maradtak megfogadva, pénz nélkül nem térnek haza.

Később egy magyar származású, állítása szerint évek óta kint élő nő is átverte őket. Fejenként 250 euróért Ibizán ígért nekik építőipari munkát, ám kiderült: ebből semmi sem igaz.

Szabó Ferenc, Magyarország barcelonai főkonzulja megerősítette a lap értesülését, miszerint a munkásoknak egy fillérjük sem maradt, szállás híján utcára kerültek.

Hozzátette, a konzulátus csak annyit tehet, hogy értesíti kintrekedtek családtagjait. Anyagilag nem támogathatja a pórul járt magyarokat, akik szóbeli ígéretre, szerződés nélkül vágtak bele a kalandba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását