2024. június 12. - Villő

Támogatás a homoszexuálisoknak

A nemzetközi fejlesztési segélyek egyik jelentős folyósítójaként Hollandia közbenjár a fejlődő országokban annak érdekében, hogy azok megszüntessék a homoszexuálisok büntetőjogi üldözését és más hátrányos megkülönböztetését - jelentette be szerdán Bert Ko
2007. november 8. csütörtök 07:14 - Hírextra
A Hollandia által rendszeresen segélyezett 36 ország közül 18-ban törvény tiltja az azonos neműek szerelmét, amelyet a szabadságvesztéstől a halálbüntetésig sokféle módon üldöznek - tudatta közleményében a miniszter a holland kormány egy friss felmérésére hivatkozva.

Hollandia azon lesz, hogy a lehető legegyenlőbb elbánást járjon ki a melegeknek, s e célból nem fog visszariadni a kényes vitáktól sem - tudatta a hágai parlamentnek küldött levelében a fejlesztési miniszter.

Bert Koenders felkérte a fejlődő országokban működő holland nagyköveteket, hogy álljanak ki a homoszexuálisok jogaiért, hacsak helyi emberi jogi szervezetek el nem tanácsolják őket ettől, úgy ítélve meg, hogy a fellépés a várttal ellentétes eredményt hozna. A miniszter - mint mondta - tudatában van, hogy sokhelyütt ez egy nagyon érzékeny téma.

Hollandia évente 4 milliárd euróval segélyez főleg afrikai, ázsiai és latin-amerikai országokat. Hága a világon elsőként engedélyezte 2001-ben azonos nemű párok házasságát.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását