2023. március 24. - Gábor, Karina

Európai rövidfilmek a Szinbád

17 ország 40 rövidfilmjét nézhetik meg az érdeklők csütörtöktől hétfő estig a budapesti Szindbád moziban. Az ötnapos fesztiválon az elmúlt évek legjobb európai rövidfilm terméséből összeállított válogatást mutatják be a magyar nézőknek - tájékoztatta a Fü
2007. november 8. csütörtök 17:09 - Hírextra
Az első alkalommal megrendezett EU Shorts, azaz európai rövidfilmes fesztivált uniós pályázati pénzből valósítják meg a szervezők, mondta el érdeklődésünkre Jólesz Tamara. Nem a legújabb rövidfilmek versenye ez az ötnapos fesztivál, hanem egy reprezentatív összeállítás a kontinens legjobb alkotásaiból, hangsúlyozta a rendezvény szervezője.

Van olyan rövidfilm, amely nyolc évvel ezelőtt készült, és akad olyan magyar film is, mint például Szénási Ákos: Mázlista című munkája, melyet a nagyközönség most ismerhet meg.
A magyar rövidfilmek közül a nézők láthatják mások mellett, Simonyi Balázs - Tóth Barnabás: Egy szavazat, Sebő Ferenc: Alteregó, Szirmai Márton: Szalontüdő, Dési András György - Móray Gábor 639. baba című alkotását, és láthatják a nézők Nemes Jeles László Türelem című filmjét is.

A külföldi munkák közül a francia és angol animációkra külön felhívta a figyelmet Jólesz Tamara. Fontos filmnek nevezte John Williams: Hibernáció és Arthur de Pins: A rákok forradalma című munkáját.

A fesztivál nem ér véget a Szindbád moziban hétfőn este. Az utolsó vetítés után, mindenkit várnak a szervezők a West Balkánban, ahol a nézők láthatnak még néhány rövidfilmet és feltehetik kérdéseiket a magyar rövidfilmes alkotóknak, közölte Jólesz Tamara.

A fesztivál részletes programja a: www.eushorts.hu oldalon olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását