2024. április 28. - Valéria

Itélethirdetés Pénzes Henrietta ügyében

Várhatóan szerdán hirdet II. fokú ítéletet a Szegedi Ítélőtábla a tavaly júliusban brutálisan meggyilkolt magyarcsanádi lány, Pénzes Henrietta ügyében. A kedden reggel kezdődött tárgyalást az ügyész és a védő perbeszéde után berekesztették az ítélőtábla.
2007. november 7. szerda 08:12 - Hírextra
A bűncselekményt a vád szerint egy akkor 15 éves fiú követte el, aki megerőszakolta, kirabolta, majd felgyújtotta Makó mellett a 18 éves magyarcsanádi lányt, aki három héttel később belehalt sérüléseibe.A perbeszédekben az ügyészség továbbra is a fiúra kiszabható legsúlyosabb büntetést - 15 év börtönt - kért az Ítélőtáblától. Ezzel szemben a fiú ügyvédje a büntetés enyhítését kérte a bíróságon, valamint azt, hogy vizsgálják felül védence ügyét, mert véleménye szerint a Muki becenevű fiú nem követhette el egyedül a brutális gyilkosságot. A Szegedi Ítélőtábla a perbeszédek után berekesztette a tárgyalást. Szerdán reggel 10 órakor hoznak ítéletet.

A Csongrád Megyei Bíróság júliusban ítélte el első fokon a 16 éves fiút. 14 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá. A fiú a vád szerint 2006 július 20-án megerőszakolt, kirabolt, majd felgyújtott Makó mellett egy 18 éves magyarcsanádi lányt. Pénzes Henrietta három héttel később a kórházban belehalt sérüléseibe.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását