2024. április 26. - Ervin

Szili és a csángók

A moldvai csángó magyarok helyzetéről, a magyar nyelv oktatásának elmúlt hét évben elért eredményeiről lesz szó többek között Szili Katalin házelnök és a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége vezetői valamint magyarországi civil segítőik mai budapesti megbesz
2007. november 6. kedd 10:03 - Hírextra
A találkozón a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége vezetői (Solomon Adrián elnök és Hegyeli Attila, az oktatási program vezetője) valamint a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány képviseletében Várkonyi György, a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület képviseletében Hegedűs Dóra elnök vesz részt.

A megbeszélésre meghívást kaptak a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának külügyi és Európa-ügyi, valamint kulturális és oktatási albizottságainak elnökei illetve alelnökei is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

advocaat
2007. november 7. 03:21
Valóban ODA KELL FIGYELNI - és n e m gyurcsányi módon - a kis lélekszámú nemzetnek a CSÁNGÓKRA, hisz kb. 300 ezren vannak, MAGYAROK, de Trianon óta sorsukra hagytuk őket: sőt a 15 millió magyar közt SEM ŐK? SEM az izraeli /másik 300 ezernyi/ magyar nyelvű alijázó NEM SZEREPEL!

Megvetem AZOKAT a prolikat (személyes tapasztalat,), akik "románnak" nevezik őket és a székelyt, de még a határtől 18 km-re élő NAGYVÁRADI magyart is!

S megvetem Eörsit és Gyurcsányt: a MAGYAROK nem lehetnek egyenlők "KÍNAI ZOKNIÁRUSOKKAL" (by EÖRSI)....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását