2024. április 26. - Ervin

Az MSZP nem minden vonatmegszüntetést támogat

Az MSZP-s képviselők csak azoknak a vasúti szárnyvonalaknak a bezárásával értenek egyet, amelyek megszüntetéséhez a helyi önkormányzatok is hozzájárulnak. Ezt Kovács Tibor, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese közölte kedden.
2007. november 6. kedd 19:15 - Hírextra

A szocialista képviselők nem kaptak megnyugtató választ a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól (GKM) arra, milyen megtakarítást eredményeztek a már bezárt vasúti szárnyvonalak - olvasható a közleményben.

Az MSZP-s képviselők mindaddig, amíg kérdéseikre nem kapnak megnyugtató választ, csak azon szárnyvonalak bezárásával, vagy a személyforgalom szüneteltetésével értenek egyet, amelyhez a helyi önkormányzatok hozzájárulnak, illetve azzal egyetértenek - olvasható a közleményben, amelyet azután adtak ki, hogy az MSZP-frakció képviselői konzultációt folytattak a GKM és a MÁV vezető tisztségviselőivel.

Kovács Tibor közlése szerint a szocialista képviselők nem kaptak megnyugtató választ arra, hogy korábban bezárt vagy a személyforgalom szüneteltetésével fennmaradt szárnyvonalak milyen megtakarítást és hatékonyságnövelést eredményeztek a MÁV-nál.

Nincsenek megnyugtató válaszok arra sem, hogy az érintett lakosok legalább azonos színvonalú szolgáltatást kaptak-e az egyes szárnyvonalak bezárása vagy a személyforgalom szüneteltetése esetén - sorolta kérdéseit a frakcióvezető-helyettes.

Kovács Tibor közölte: azt is tudni szeretnék, milyen azonnali és hatékonyságnövelő lépéseket kívánnak tenni a MÁV százmilliárdos nagyságrendű veszteségeinek csökkentése és az évek óta halogatott szervezetkorszerűsítés érdekében.

A közlemény szerint a képviselők sürgették a MÁV gazdálkodási és szervezeti reformjának végrehajtását.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 38 vasúti mellékvonal bezárását kezdeményezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását