2024. április 27. - Zita

Bíróság előtt a magyarcsanádi rém

Kedden tárgyalja másodfokon a Szegedi Ítélőtábla annak a fiatalkorú férfinak az ügyét, akit az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság egy tizennyolc éves magyarcsanádi lány megerőszakolása, felgyújtása és meggyilkolása miatt aljas indokból, különös keg
2007. november 5. hétfő 10:54 - Hírextra
Az 1990-ben született fiút idén júliusban a bíróság halmazati büntetésként nem jogerősen 14 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta. Az ítélet ellen az ügyész a súlyosbítást kérve, a vádlott és törvényes képviselője, valamint védője felmentés, illetve enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést.

Az elsőfokú ítélet szerint az ügy sértettje 2006. július 19-én este lakóhelyéről, Magyarcsanádról Makóra utazott, hogy barátjával találkozzon. Együtt töltötték az estét, s eközben összefutottak a vádlottal, akivel hármasban egészen másnap hajnalig beszélgettek. A lány barátja 3 óra 45 perckor közölte, 4 órától egy ismerősével horgászni megy, s mivel késésben van, megkérte a vádlottat kísérje el barátnőjét a buszpályaudvarra, ahonnan hazamehet.

Amikor a társaság 4 óra után különvált, a vádlott rávette a sértettet arra, hogy kerékpárral menjenek ki egy, a város határától mintegy 7,7 kilométerre lévő helyre. Itt a fiú pontosan nem meghatározható módon erőszakkal közösült a támadás ellen védekező sértettel, akit ezt követően megkötözött. Ezután kerékpárjával visszament Makóra, ahol motort vásárolt, s ezzel elhajtott egy benzinkúthoz, ahol 7 óra 55 perckor kétliteres flakonba több mint másfél liter benzint tankolt. Ezzel visszatért a lányhoz, leöntötte benzinnel, és meggyújtotta áldozatát. Attól tartott, ha életben hagyja a lányt, az elmondja a vele történteket. Ezt megelőzően elvette a lány ékszereit és telefonját, majd magára hagyta az összekötözött, magatehetetlen, felgyújtott sértettet, és visszatért Makóra.

Amikor a kötelékek részben elégtek, a lány kiszabadította magát, és segítségért indult. Mintegy ötszáz métert megtéve találkozott három, hagymaföldön dolgozó emberrel, akiknek el tudta mondani hol lakik, hogy hívják, s azt, hogy korábban egy barátjánál volt Makón. Majd így foglalta össze a vele történteket: "megerőszakoltak, elraboltak, megkötöztek és felgyújtottak".

A lányhoz mentőt hívtak, akik előbb a szegedi klinikára, majd a budapesti Szent István Kórház égési és plasztikai sebészeti osztályára szállították, ahol augusztus 10-én elhunyt - áll az elsőfokú ítéletben.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását