2024. május 2. - Zsigmond

Románokat vertek Rómában

Az etnikai gyűlölet ellen emelte fel szavát az olasz kormány azután, hogy maszkos férfiak négy román állampolgárt vertek meg Róma külvárosában pénteken késő délután. Mindez azután történt, hogy a hét elején egy olasz nő belehalt sérüléseibe, miután egy fi
2007. november 3. szombat 15:15 - Hírextra
A szombati olasz sajtójelentések a belügyminiszter, Giuliano Amatót idézik, aki azt mondta: meg kell akadályozni, hogy a xenofób gyűlölet elszabaduljon az országban.

Az olasz nőt kedden rabolták ki. A tengerésztiszt feleségének eszméletlen testére egy árokban találtak rá. A nő kómában volt, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy csütörtökön a kórházban meghalt. Valószínűleg szombaton temetik el. A rendőrség időközben letartóztatott egy 24 férfit, akit a nő megölésével vádolnak. A hatóság szerint a keddi támadásra volt a válasz a pénteki eset. A maszkos férfiak 4 románt támadtak meg egy szupermarket parkolójában. Botokkal verték őket. Három férfit kórházba kellett szállítani, egyiküket súlyos sérülésekkel.

Olaszországban a legnagyobb bevándorlói csoport a románoké. Az utóbbi időben egyre nagyobb gondot jelentenek Itáliában a román állampolgárságú bűnözők. Róma kezdi megelégelni a helyzetet, a hét közepén 4 román állampolgárt utasított ki az országból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását