2024. május 3. - Tímea, Irma

Musarraf a szélsőséges iszlámistákra hivatkozik

Pervez Musarraf pakisztáni elnök az iszlamista fegyveresek megerősödésével, és a bírói testület beavatkozásával indokolta szombaton a rendkívüli állapot bevezetését. Legalább is ez áll az erről szóló rendeletben, aminek másolatát megszerezte az AFP franci
2007. november 3. szombat 17:52 - Hírextra
A rendelet szövege szerint az utóbbi időben megerősödött a szélsőségesek aktivitása és több terrorista cselekményt hajtottak végre az országban, miközben a bírói testület néhány tagja a végrehajtó és a törvényhozó hatalom ellen dolgozik. A szöveg szerint ezzel gyengítik a terrorizmus ellen küzdő kormány dolgát, és nehezítik a helyzet megoldását.

A rendelet szerint a helyzet odáig jutott, hogy nem lehet az alkotmány szerint kormányozni az országot, mert az alaptörvény nem ad megoldást a szituációra, így csak rendkívüli intézkedések segíthetnek.

Az elnök egyik névtelenül nyilatkozó munkatársa elmondta, hogy a rendeletben az államfő felfüggesztette az 1973-as alkotmányt. Pakisztánban a korábbi rendkívüli állapotok bevezetésekor statáriumot is hirdettek, de eddig erről a lépésről nem érkezett jelentés.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását