2024. május 11. - Ferenc

Ismét színpadon a Genesis színdarabja

Nem kizárt, hogy újra színpadra állítják a Genesis legendás, 1974-es zenés darabját, a The Lamb Lies On Broadway-t. Ezt maga a szerző és egykori főszereplő, Peter Gabriel is megerősítette.
2007. november 3. szombat 13:03 - Hírextra
A Lamb a Genesis "art-rock" korszakának csúcspontja volt: a horrorikus elemektől sem mentes pszicho-dráma, amelyet Gabriel meghökkentő, nemegyszer vérfagyasztó maszkokban és jelmezekben adott elő társai kíséretével, egyben az utolsó lemezét jelentette az öttagú brit bandának. Gabriel úgy érezte, hogy ebben a formációban nincs több, és a frontembernek kezdett elege lenni a megerőltető turnékból is. Az 1974-75-ös európai és amerikai turné koncertjein végigjátszották a közel 100-perces anyagot, majd Peter búcsút vett a többiektől. A Genesis még triós felállásában is rendszeresen játszott dalokat, vagy legalább egy egyveleget a Lambből. Gabriel is műsorán hagyott belőle részleteket, sőt, még filmet is tervezett belőle 1976-ban, az eredetileg énekesnek készülő Alejandro Jodorowsky chilei filmessel dolgozott volna együtt, az anyagiak azonban közbeszóltak.

Most, hogy Phil Collins, Mike Rutherford és Tony Banks újra turnézik, felmerült, hogy a jövő évre tervezett újabb európai fellépésekre betanulják a Lambet és előadják. Ehhez azonban nem kevés időre lenne szükség, a betanulás és a színpadra állítás miatt - mondta Gabriel a Billboard amerikai szaklapnak. Az előadás azért is szenzáció lenne, mert az eredeti darabból nem készült felvétel - legalábbis hivatalosan nem - és koncertfelvétel is csak a közelmúltban került elő: a híres amerikai koncertszervező, Bill Graham hagyatékában találták meg és tették közzé az örökséget bemutató internetes honlapon (www.wolfgangsvault.com).

Peter Gabriel közben gőzerővel dolgozik: 2008 decemberére nagyszabású koncertet akar szervezni az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 60. évfordulójára, és erre a fiatal nemzedékek legjelentősebb zenekarait próbálja megnyerni. Emellett nekilátott új albuma felvételeinek, határidőt azonban nem szabott magának. Csak remélni lehet, hogy nem kell még öt évet várni újabb lemezére, legutóbbi, 2002-es Up című albumát ugyanis tíz évi várakozás előzte meg. Nem ihlet hiányában volt, hanem mindig akadt valami "fontosabb dolga", és erre most is megvan az esély.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását