2024. április 16. - Csongor

Fergeteges programok és véradás a SzeptEmber Feszten

2008. szeptember 5-étől 7-éig ismét SzeptEmber Feszt a XVIII. kerületi Bókay kertben. Akik már voltak a SzeptEmber Feszt-en, tudják, hogy a három nap alatt folyamatosan egymást érik a gasztronómiai és kulturális programok, és minden évben több újdonsággal
2008. szeptember 3. szerda 08:28 - Hírextra
A szakemberek hosszú évek óta minden nyáron szembenéznek azzal a problémával, hogy a vakáció miatt kevesebben adnak vért. Ezért a Magyar Vöröskereszt és az Indesit Company Magyarország összefogott, hogy a nyári, és a kora őszi fesztiválokon minél több embert ösztönözzenek véradásra. Sikeresen, hiszen ez idáig minden rendezvényen többen segítettek, mint az elmúlt években. Remélhetőleg ez a tendencia folytatódik a SzeptEmber Feszten is.

„A vérkészlet biztosítása érdekében a Vöröskereszt felkeresi azokat a fesztiválokat, nagy rendezvényeket, ahol számos ember megfordul, és vélhetően vért is ad. Az Indesit Company Magyarországnak köszönhetően idén nyáron sikerült eredményesen motiválni a fesztiválok látogatóit, hiszen aki vért adott, részt vett egy sorsoláson, és Hotpoint Ariston mosó- vagy mosogatógépet nyerhetett. A SzeptEmber Feszten is így lesz, ezért nagyon bízom benne, hogy emiatt még többen jönnek véradásra” – mondja Koltai Attiláné, a véradásszervezés országos szakmai vezetője.


A SzeptEmber Feszt fő, és elmaradhatatlan eleme persze továbbra is a Pörköltfőző Verseny. A résztvevő csapatok mellett szombaton polgármesterek, vasárnap pedig honanyák mutatják meg, hogyan tudnak főzni.

A pörkölt kóstolásból a közönség sem maradhat ki, a Pörkölt Parádén mindenki kedvére válogathat a különféle pörköltek között. A Pörköltek Terén több mint 30 féle pörköltet kóstolhatnak meg az érdeklődők. Profi éttermek mesterszakácsai várják Önöket különlegesnél különlegesebb pörköltekkel.

Ízelítő a kínálatból:

• Aszalt szilvás vaddisznópörkölt
• Áfonyás szegfűgomba pörkölt vegetáriánusoknak
• Kengurupörkölt málnaeszenciával
• Zalai rákpörkölt
• Krokodilpörkölt
• Emupörkölt
• Bivalypörkölt vargányával
• Marhapofa pörkölt pacallal bolondítva
• Kakaspörkölt kiskakas erényével és tekintélyével
• Dudumpörkölt belefőzött galuskával
• Békapörkölt soroksári módra
• Kecsegepörkölt

A négy színpadon a három nap alatt több mint száz fellépő műsorát láthatják, hallhatják. Fellépnek a pop, a rock, a jazz, a country zene képviselői egyaránt. Köztük lesz a Back II Black, a P. Mobil, Rácz Kati, a Kiscsillag, a Kaukázus, a Pribojszki Mátyás Band, a Deák Bill Blues Band, a Váradi Roma Café, a Goulasch Exotica.

Idén igazi művészeti csemegében is részük lesz a zene és a festészet rajongóinak. A Cross Art keretében ef Zámbó István az ismert festőművész és zenész egy igazi újdonsággal lepi meg a SzeptEmber Feszt közönségét. A PORT.hu színpadon elhangzó zeneszámok ihletésére a helyszínen festi meg legújabb 3,6 x 2,4 m-es festményét. Az elkészült mű 60 x 60 cm-es darabokban árverésre kerül, melynek bevétele jótékonysági célokat szolgál. Természetesen a közönségnek az ef Zámbó Happy Dead Band zenéjét sem kell nélkülöznie.

Mindeközben a gyerekek sem unatkozhatnak. Őket kézműves foglalkozás, gyurmafilm készítés és számtalan interaktív játék mellett Levente Péter műsora, Ricsi bohóc és mesejáték is várja. A szülők a programot egész napra tervezhetik, hiszen baba etető és pelenkázó helyiséget is berendeznek, sőt még gyermekmegőrző is üzemel.

A kertben sétálva nehogy kihagyják a PerifériArt kiállítást, ahol Kenéz György búvárfotóit tekinthetik meg. A tavalyi kiállítókat, a Homolya testvéreket, most alkotás közben figyelhetik meg, mivel ef Zámbó Öcsi mellett ők is a helyszínen készítik el saját műveiket.

Utcazenészek, veterán autók, sí bemutató, bor és pálinka utca, magyarországi rekord bemutatók mind-mind a SzeptEmber Feszt attrakciói közé tartozik. Szeptember első hétvégéjén látogassanak ki a Bókay kertbe, a SzeptEmber Feszt-re!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását