2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az MDF örül, hogy Gyurcsány figyel

Az MDF üdvözli, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök végre kész meghallgatni szakértők véleményét is az adórendszer egyszerűsítéséről - hangsúlyozta Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője csütörtökön.
2008. március 13. csütörtök 18:24 - Hírextra

"A Magyar Demokrata Fórum üdvözli, hogy Gyurcsány Ferenc végre kész meghallgatni szakértők véleményét is az adórendszer tovább nem halasztható egyszerűsítése kapcsán. Egyetértünk az adószakértők által megfogalmazottakkal, amely szerint az adórendszer érdemi egyszerűsítésére van szükség" - emelte ki Herényi Károly MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az MDF szerint az adóreform társadalmi és szakmai vitájában az egykulcsos adónak is szerepelnie kellene témaként. A hazai adórendszer Európában az egyik legnagyobb arányú elvonást produkálja. Bonyolult, igazságtalan és mérhetetlenül bürokratikus. Az átláthatatlan feltételek, az állandó változások és az adóterhek egyenlőtlen megoszlása miatt kiugróan magas az adókerülők száma - tette hozzá Herényi Károly.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön hangsúlyozta: Magyarország versenyképességét korlátozza a munkát terhelő adók és járulékok nagysága és szerkezete, majd a statisztikai adatokra visszautalva megjegyezte, "Magyarországon kevesen fizetnek viszonylag sok adót".
Az átlagos adóterhelés és az adóék csökkentése, az adózók számának bővítése elemi feladat - tette hozzá a miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását