2024. május 18. - Erik, Alexandra

38 kilométer csatorna épült

Mintegy 38 kilométer hosszúságban épült, illetve újult meg belvízelvezető csatorna Békésszentandráson - mondta a község polgármestere a beruházás átadási ünnepségén szerdán.
2007. október 31. szerda 13:22 - Hírextra

A Körös-parti település címzett támogatás formájában nyert el 104 millió forint forrást, amelyhez további 10 százalék összeget, mint saját erőt biztosított - mondta Hamza Zoltán.

A négyezer lelket számláló községet ugyanis a kilencvenes évek végén több alkalommal is sújtotta belvíz, s ennek következtében, kárenyhítés formájában megközelítőleg 100 millió forintot fizettek ki állami segítségként az önkormányzati és magántulajdonban álló ingatlanok tulajdonosainak.
A most befejeződött beruházás eredményként a település délnyugati, nagyobb része immár megmenekülhet a következő belvíztől, ám a község kisebb részén még folytatni kellene a munkát.
A polgármester jelezte: erre is készülnek már a műszaki tervek, s mivel a megyei önkormányzat kiemelten kezeli a belvízmentesítést, abban bízik, hogy pályázat útján találnak forrást a fennmaradó településrész belvízmentesítésére is.

Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke az átadási ünnepség előtt az MTI-nek elmondta: a megyei önkormányzat koordinálásával folytatódni fog a településeket belvízmentesítő csatornaépítési kiemelt program. A kormány már első körben támogatta azt az elképzelést, hogy 16 önkormányzat területén, közöttük például Szarvason, Kaszaperen és Kondoroson folytatódjanak a munkálatok. Az előzetes számítások szerint ez a program mintegy 2,2 milliárd forintot igényel, amelyből 1,9 milliárd uniós forrás lenne. A megye segítségével már készülnek a csatornaépítési tervek, s az elnök bízik abban, hogy a később benyújtandó pályázaton sikerrel fog szerepelni a projekt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását