2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az adatvédelmi biztoshoz fordult Gusztos Péter

Az adatvédelmi biztoshoz fordult kedden Gusztos Péter (SZDSZ), mert a Nógrád megyei Litkén felszólító levelet és csekket helyeztek el azokon a sírokon, amelyek után a hozzátartozók nem fizették ki a sírmegváltási díjat - közölte a képviselő az MTI-vel.
2007. október 30. kedd 15:47 - Hírextra

A politikus elmondta, hogy a megyei napilap október 26-i számában megjelent fényképes cikkből értesült az önkormányzati rendeletről.

Hozzátette, hogy bár sem a levelekben sem a csekkeken nincs se név, se konkrét összeg, úgy véli, hogy egy kistelepülésen a hozzátartozók e nélkül is beazonosíthatóak. Ezért az esetet kedden e-mailben jelezte az adatvédelmi ombudsmannak és kérte, hogy vizsgálja ki, törvényesen cselekedett-e az önkormányzat.

A képviselő azt viszont egyértelműen ízléstelennek és kegyeletsértőnek tartja, hogy éppen halottak napja előtt egy héttel tettek csekkeket és fizetésre felszólító leveleket a sírokra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását