2024. május 7. - Gizella

11 áldozata van a trópusi viharnak

Legkevesebb 11 ember meghalt, 13 pedig eltűnt Dominika szigetén, miután a Noel nevű trópusi vihar hétvégén elérte a karibi térséget - jelentették be hétfőn a dominikai hatóságok. A megáradt folyók több települést elvágtak a külvilágtól, Kubában már készül
2007. október 30. kedd 08:18 - Hírextra
Dominikán a megáradt folyók hidakat sodortak el, több település víz alá került. Az érintett területen néhány nap alatt fél méternyi eső esett, az időjárás előrejelzések szerint még 1-2 napig folyamatosan esni fog az országban. A hatóságok több helyen földcsuszamlásoktól tartanak.

Közben a kubai hatóságok óvóhelyeket létesítettek, és segélyszállítmányokat küldtek az ország keleti részébe, ahová várhatóan kedden ér el a trópusi vihar. Az Egyesült Államok Nemzeti Hurrikán Központja szerint a Noel várhatóan 85 kilométeres óránkénti sebességgel éri majd el Kubát és 40 centiméternyi esőt zúdít rövid idő alatt a karibi országra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását