2024. március 29. - Auguszta

Csömöriek tüntettek a biztonságért

Járda és biciklisáv nélkül épült meg az M0-ás körgyűrű Csömör és Budapest közötti részén átívelő két felüljáró; ez elleni tiltakozásul lakossági demonstrációt és aláírásgyűjtést szervezett a Csömöri Civil Egyesület vasárnap a Major úti felüljárónál.
2007. október 28. vasárnap 23:45 - Hírextra
Fábri István, az egyesület vezetője az MTI-nek kifejtette, hogy az Európai Unió által 85 százalékban támogatott mintegy 80 milliárd forintos beruházás hiányosságai miatt balesetveszélyes az átkelés a felüljárókon. A petíciót, amelyet már mintegy ezren írtak alá, eljuttatják az önkormányzathoz és a társberuházóhoz, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz (GKM). Ebben azt kérik az illetékesektől, hogy oldják meg a biztonságos közlekedést a gyalogosok, kerékpárosok és a fogyatékkal élők számára a felüljárókon.

Vella Nándor, Csömör alpolgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzat nem fogja kiadni a használatba vételi engedélyt, amikor a teljes beruházás - jövő év szeptemberében - befejeződik, ha a kivitelező nem pótolja a hiányosságokat. Az alpolgármester rámutatott: a GKM-mel kötött szerződésben az szerepel, hogy a gyalogos és a biciklis közlekedésre is alkalmassá teszik a felüljárókat.

A lakossági demonstráción mintegy kétszázan vettek részt.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását