2024. április 25. - Márk

Állati filmjáték

Vasárnap kezdődik az Állatkertben egy ifjúsági film, a "Mentsük meg az állatkertet" című nagyjátékfilm forgatása. A produkciót Trömböczky Péter író-rendező jegyzi. A családi film jeleneteinek többségét a Fővárosi Állat- és Növénykert különböző helyszínein
2007. október 28. vasárnap 12:10 - Hírextra
A történet szerint egy gyerekekből álló csapat (a ZooKIDS) felderít egy, az állatkert ellen irányuló fekete propaganda hadjárat mögött húzódó gazdasági összeesküvést, melynek az a célja, hogy a budapesti állatkert helyére a kedvező adottságok miatt külföldi befektetők egy Casino-hotelkomplexumot építsenek. Az ő beépített emberük az állatkert aligazgatója Henrik (Rékasi Károly), aki a háttérből irányítja a szálakat. Céljukat úgy akarják elérni, hogy az állatkert hitelét lerontják, így azt a veszteséges működés miatt el kell majd adni. Ezután meg tudják majd venni az értékes területet.

Egy másik gyerekcsapat (Falka) aktívan részt vesz ebben az ügyletben az aligazgató megbízásából. Sakál (Parkánszki Soma - a film főszereplője) ennek a kamasz csapatnak a vezére, és amolyan "Pál Utcai Fiús" csetepatéba keverednek a ZooKids-el.

Az állatkertben dolgozók és néhány szülő a ZooKids segítségére siet, és így izgalmas történések közepette meghiúsítják a "gonoszok" tervét.

A film felnőtt szereplői között van Koltai Róbert, Rékasi Károly, Hollósi Frigyes, Molnár Piroska, Pogány Judit, Besenczy Árpád és Détár Enikő, Kinizsi Ottó.

A gyermekszereplők között van Bán János fia, Bán Bálint Menyhért és Xantus Barbara és Szurdi Miklós lánya, Panna.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását