2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Új vezérigazgató

Jeffrey Applegate-et nevezték ki a New York-i székhelyű Citi Global Wealth Management befektetési vezérigazgatójává. A GWM magában foglalja a vagyonkezelés három ismert márkáját.
2007. október 26. péntek 14:32 - Hírextra
Applegate befektetési vezérigazgatóként vezeti majd a GWM befektetési stratégiai csapatát azokban az erőfeszítésekben, melyek célja az ügyfélportfoliók teljesítményének és hozamának javítása. Szorosan együttműködik majd a Citi Stratégiai Befektetési Bizottságával is, hogy az élenjáró technikákat bevezethessék a GWM eszköz allokációs folyamatába.

Applegate úr is tapasztalt befektetési szakértő, akinek jelentős gyakorlata van az aktív eszköz-felhasználási döntések meghozatalában mind a hagyományos, mind az alternatív, mind pedig az abszolút megtérülésű globális befektetési formák terén. Applegate magával hozza kiemelkedő múltbeli teljesítményét, szakmai hátterét, amelyet az eladói és a vevői oldalon álló befektetőként egyaránt megszerzett korábbi beosztásaiban, hiszen volt már politikai elemző közgazdász, vezető befektetési stratéga, vezérigazgató és befektetési vezérigazgató egyaránt.

"Jeff mély gondolatokkal rendelkező vezető, és büszke vagyok arra, hogy a Citi-nél köszönthetjük. Bizonyos vagyok benne, hogy ő és a befektetési csapat kiemelkedő munkát végez majd, és kihasználva a Citi kiterjedt és mély szellemi tőkéjét elősegítik a teljesítmények fokozását az ügyfelek érdekében" - mondja Sallie Krawcheck, a Citi Global Wealth Management elnök-vezérigazgatója.

Applegate úr legutoljára a Franklin Templetonnál dolgozott, ahol befektetési vezérigazgatóként volt felelős a globális részvény-, kötvény-, ingatlan- és alternatív befektetői csapatok tevékenységéért. Korábban a Lehman Brothers és a Credit Suisse First Boston vezető befektetési stratégája volt. Új szerepe azt jelenti, hogy visszatér a Citihez, hiszen korábban pályafutásának 18 évét töltötte a Smith Barney-nál, mint politikai elemző közgazdász, majd később mint vezető befektetési stratéga az E.F. Huttonnál és mint elnök-vezérigazgató a Shearson Lehman Hutton intézményi vagyonkezelő üzletágánál.

A Citi Global Wealth Management a Citi globális vagyonkezelője, amely magában foglalja a vagyonkezelés három ismert márkáját, amelyek a Citi Smith Barney, a Citi Private Bank és a Citi Investment Research. A Citi Global Wealth Management olyan első vonalbeli vagyonkezelő, amely a ma elérhető legjobb intézményi lehetőségekkel rendelkezik. Kiszolgálva mind a magán-, mind pedig az intézményi ügyfeleket, a Citi Global Wealth Management hozzáfér a Citigroup erejéhez és erőforrásaihoz annak érdekében, hogy maximalizálhassa értékét és szolgáltatásainak színvonalát.

A Citi, amely a pénzügyi szolgáltatások világelső vállalata, mintegy 200 millió ügyfélszámlát kezel, üzleteit több mint 100 országban bonyolítja, és a magánügyfelek, a vállalatok, a kormányok és az intézmények számára a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles körét kínálja - többek között lakossági banki szolgáltatásokat, lakossági hitelezést, vállalati és befektetési banki tevékenységet, értékpapír-brókerséget és vagyonkezelést. A Citi-t jelképező vörös körív márkája alatt szerepelnek olyan neves márkák is, mint a Citibank, a CitiFinancial, a Primerica, a Citi Smith Barney és a Banamex. További információk megtalálhatóak a www.citigroup.com vagy a www.citi.com weboldalakon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását