2023. június 2. - Kármen, Anita

Tisztázatlan haláleset

Szombaton a torkát fájlalta, vasárnap reggel pedig meghalt egy 15 éves lány a Borsod megyei Sályon. A család állítja, nem kaptak megfelelő orvosi ellátást. Ha a lány kórházba került volna, még mindig élne. Egyelőre nem lehet tudni, felelős-e valaki a lány
2007. október 26. péntek 20:23 - Hírextra

Lengyel Mária, a lány anyja a Független Hírügynökségnek elmondta: lánya előző este belázasodott, és fájt a torka. Szóltak az ügyeletes orvosnak, aki mandulagyulladást állapított meg, és adott egy fájdalomcsillapítót. A tragédia másnap reggel történt, amikor a 15 éves lány - egyébként egy négy hónapos kislány anyja - minden átmenet nélkül fulladozni kezdett. Azonnal szaladtak az éppen szabadnapos háziorvosukért. "A doktornő csak annyit mondott, a gyereket azonnal vigyétek, mert élet-halál között van" - mondta az anya.

A rokonok mentőt hívtak, a szülők pedig egy kölcsönkért autóval a bükkábrányi orvosi ügyeletre vitték a lányt. Azt mondják, ekkor még élt. A mentő nyolc perc alatt odaért Mezőkövesdről, de már későn. Breitenbach Géza, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, a lány akkor már halott volt, ennek ellenére 40 percen át próbálták újraéleszteni.

A család azt állítja, ha az orvos előző este kórházba küldi, nem halt volna meg a lányuk. Sérelmezik azt is, hogy a háziorvos nem vizsgálta meg, és azt sem értik, Bükkábrányban miért nekik kellett várni a mentőre. Azt, hogy mi okozta végül a lány halálát, egyelőre nem lehet tudni. A boncolást a mezőkövesdi kórházba végzik majd el. Azután derül ki, terhel-e valakit felelősség a lány haláláért. A család mindenképpen tesz feljelentést a rendőrségen.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását