2024. április 25. - Márk

Szalay a Dakarra készül

A hajrájához érkezett a felkészülés a Dakar 2008-ra: a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős "bemelegítésként" részt vesz a vasárnap kezdődő UAE Desert Challenge elnevezésű tereprali-viadalon, amely az idény utolsó sivatagi Világkupa-versenye lesz.
2007. október 26. péntek 13:56 - Hírextra
A nagyszabású futamon a világ legjobb pilótái is ott lesznek a rajtnál: a BMW-, a Mitsubishi-, a Volkswagen- és a Schlesser-csapat is leadta a nevezését.

"Mi már a verseny előtt kimentünk a sivatagba, teszteltük az autót, és próbáltuk a lehető legjobban beállítani az itteni körülményekhez - mondta Szalay, aki ezúttal is az ezüst-sárga Opel Antara RR-t veti be a viadalon. - A teszt után még marad idő a finombeállításokra, a verseny ugyanis vasárnap délután kezdődik egy szuperspeciális szakasszal, amelyet Dubaj városában, a felhőkarcolók tövében tartanak meg."

A verseny össztávja 2210 km, ebből a szelektív szakaszok hossza 1506 km, ami azt jelenti, hogy minden napra tekintélyes táv jut: a legrövidebb szakasz 300, a leghosszabb pedig több mint 500 km lesz. A viadal egy hét múlva, péntek este fejeződik be.

"Ez egy nagyon hosszú, sivatagi verseny, amelyen végig koncentrálni kell. Nem lesz túl könnyű, hiszen több mint harmincöt fok van és a páratartalom is meglehetősen magas - fogalmazott Szalay. - Az eredményre nem szeretnék tippelni, nagyon sok gyári autó van a mezőnyben, azokat szinte lehetetlen megelőzni. Megtesszük, ami tőlünk telik, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég."

A világ leghíresebb tereprali-viadala, a Dakar-rali január 5-én kezdődik Lisszabonban és január 20-án a szenegáli fővárosban, a Rózsaszín-tó partján fejeződik be.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását