2024. április 23. - Béla

Eljárás indult a képviselő ellen

Fegyelmi eljárást rendelt el az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága a párt egyik EP-képviselője, Dobolyi Alexandra ellen - írta a Népszabadság pénteki számában.Súlyos következményei is lehetnek annak a fegyelmi eljárásnak, amelyet az MSZP etikai
2007. október 26. péntek 08:43 - Hírextra

A Népszabadság megbízható forrásokból úgy értesült, hogy a politikusnőt egy párttag "jelentette föl" a testületnél a sajtóban megjelent cikkek miatt.

A hvg.hu internetes hírportál néhány hónapja terjedelmes cikket közölt, melyben rámutatott: Dobolyi interneten megjelent életrajzi adatai és egyéb nyilatkozatai közt súlyos ellentmondások vannak. A politikusnő több helyütt is dr. Dobolyi Alexandraként szerepelt, holott doktorátust még nem szerzett. (Nyilvánosságra került egy névjegykártya is, amelyen Dobolyi szintén doktorként van feltüntetve.

Ezzel kapcsolatban az a cáfolat érkezett: az MSZP külügyi titkársága gyártatott hibás adatokat tartalmazó kártyát, s ez kerülhetett ki a sajtóhoz.) A hvg.hu azt is közölte korábban, hogy Dobolyi magát a szocialista képviselőcsoport helyettes vezetőjeként tünteti fel, holott ezt a posztot Fazakas Szabolcs tölti be. Hasonló hiba volt, hogy egy, a magyar EP-képviselőkről szóló kiadványban Dobolyit mint I. kerületi díszpolgárt tüntetik fel, holott ilyen címet sem kapott - olvasható a lapban.

A lap által megkeresett egyes MSZP-s EP-képviselők feltűnő lelkesedéssel beszéltek a Dobolyi ellen indult etikai vizsgálatról. Érződik, hogy a delegációban többen is szívesen látnák Dobolyit Brüszszelen kívül. Különösen, hogy "otthonról" is többen pályáznak állítólag a szocialisták közül az Európai Parlamentbe: a képviselők Szabó Zoltánt, Kökény Mihályt, sőt, egyesek a párton kívüli Medgyessy Pétert is lehetséges jelöltként említették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását