2024. április 18. - Andrea, Ilma

A rock legnagyobbjai a PeCsában

A rock legnagyobb legendáit idézi fel 23 hazai zenekar október 31-én délután 14 órától másnap hajnali 4 óráig a Petőfi Csarnokban. Bár a Queen, a Guns N, Roses, a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Pink Floyd, a Red Hot Chili Peppers zenéje nem eredeti válto
2007. október 26. péntek 08:40 - Hírextra

A világ legjobb együtteseit pénzügyi okokból és szervezési nehézségek miatt is bajos dolog összecsődíteni, miközben az idegen - főként angol - nyelvű rockzenét igényli a közönség. Ezért alakult meg Magyarországon számos, angol nyelvű zenét játszó együttes, úgynevezett tribute-zenekar.
Részben egy az egyben "koppintva", részben valamelyest átdolgozva mutatják be a rock legendás előadóinak dalait. Ez nemcsak magyar specialitás, külföldön is megszokott dolog.

A Petőfi Csarnokban a három színpadon fellépő 23 zenekar egyfajta rocktörténeti áttekintést ad az elmúlt évtizedekből. A Guns N, Roses hazai tolmácsolója a Hollywood Rose lesz, míg a Kiss dalait a Kiss Forever Band, az Iron Maidenét az Iron Maidnem adja majd elő.

A maratoni rockrendezvény fellépői között lesz a Good Time Boys a Red Hot Chili Peppers, az AB/CD az AC/DC, a Cultus a The Cult, a Hitrock a Pink Floyd, az Inka H pedig a U2 dalaival.

Néhány további szereplő a programból (zárójelben annak az együttesnek a neve, amely előtt tiszteleg a hazai csapat):

Keepers of Jerico (Helloween), Vertigo (Metallica), Meltdown (Judas Priest), Lead Zeppelin, Cry Free (Deep Purple), Queen Unplugged Project (Queen), a Snakebite (Whitesnake), a Scorpions emlékzenekar a Hazugmagazin (Police) és az Oasis Tribute együttes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását