2024. április 24. - György

SZDSZ: morálisan tarthatatlan

Elfogadhatatlan, törvénytelen és morálisan tarthatatlan, hogy a Fidesz aláírásgyűjtés közben adatbázist épít - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a Parlamentben Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.
2007. október 25. csütörtök 15:24 - Hírextra
"Felszólítjuk a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, hogy fejezze be az ilyen típusú adatbázis-építést, térjen vissza a törvényes keretek közé, használja arra a népszavazás intézményét, amire használni kívánta" - szólította fel az ellenzéki pártot a liberális politikus.

A képviselő az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában elhangzott hangfelvételre hivatkozott, amelyen állítólag a Fidesz egyik helyi kampányszervezője beszél.

Horn Gábor az újságíróknak kiosztotta egy levél fénymásolatát is, amelyből a személyes adatokat kihúzták. Mint mondta, az eredetit vidékről küldte egy beteg Horváth Ágnes egészségügyi miniszternek. A levél arról szól, hogy egy orvos a várakozó betegektől gyűjtött aláírásokat.

Az ügyvivő közölte, hogy miután megvan a szükséges számú aláírás, nincs értelme tovább folytatni a gyűjtést. Egyúttal arra kérte a Fideszt, hogy semmisítse meg az eddig létrehozott adatbázisokat.
Azokat az embereket, akikhez bekopognak az aktivisták arra kérte, hogy fontolják meg, milyen válaszokat adnak, mert véleménye szerint a továbbiakban számukra akár veszélyeket is rejthet egy visszautasítás.

A politikus hozzátette: "a 2006-os választások során is egyértelműen kiderült, hogy olyan adatbázisokat gyűjtenek a fideszes aktivisták, amelyben megjelölik, hogy ki a szimpatizáns, ki az ellenség."

Az SZDSZ nem készül jogi lépésekre az ügyben - válaszolta az ügyvivő az MTI kérdésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását