2024. május 5. - Györgyi

Titkolja a részleteket

Nem hajlandó a bűnös úszótársat, vagy akár csak annak nemzetiségét megnevezni Elka Graham ausztrál úszónő, aki újságíróknak a hétvégén azt mondta: doppingszerrel kínálták, miközben a 2004-es athéni olimpiára készült az edzőtáborban.
2007. október 24. szerda 15:53 - Hírextra

A 26 éves, 2006-ban visszavonult olimpikon szerint semmi értelme nem lenne bolygatni az ügyet, mivel az említett "ismeretlen" úszó már ugyancsak felhagyott a versenyzéssel.

"Az elmúlt napokban a válogatott vezetőedzőjének, Alan Thompsonnak sem sikerült kapcsolatba lépnie volt úszónkkal" - nyilatkozta Glenn Tasker, az ausztrál szövetség elnöke.

"Graham felelősséggel tartozik volt edzőtársainak azzal, hogy megnevezi a neki teljesítménynövelő szert kínáló személyt, ezzel mosva tisztára az edzőtáborban vele együtt dolgozó ausztrál és amerikai nemzetiségű társait, akik vallomása hiányában mind gyanúsítottak" - tette hozzá Tasker. "Ha megismernénk a nevet, az Ausztrál Doppingellenes Ügynökség rögtön vizsgálatot tudna indítani az ügyben."

John Coates, az Ausztrál Olimpiai Szövetség elnöke szerint törvénymódosítással, büntetőszankciók kilátásba helyezésével kötelezni kellene aa Grahamhez hasonló "részbeismerőket" a teljes igazság elmondására.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását